dijous, 26 d’abril del 2012

Lavilla s’encaparra a seguir



El Diari de Tarragona es fa ressò avui de la negativa de Pedro Lavilla a dimitir, tal com ahir li va demanar l’oposició (PSC, UMdC, RDS i UTPS). El regidor popular assegura que no vol plegar perquè no sap res del forat de 85.000 que va generar l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa, Jesús Antonio Mármol, també del PP quan van passar els fets, atès que aquest va actuar pel seu compte. És al·lucinant: ens trobem davant d’un escandalós cas de negligència política i d’amiguisme i l’únic que se’ls acut a aquesta penya del PP és dir és que a qui li piqui, que se la rasqui. Reprodueixo tot seguit el que ha publicat el periodista Javier Díaz Plaza. 

El regidor popular Pedro Lavilla, responsable de l’àrea de Comerç de l’ajuntament de Salou des de 2009 fins 2011, es desmarca de les presumptes irregularitats comeses per l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa, Jesús MármoI, i assegura que «sóc el primer interessat en què es depurin responsabilitats en tot aquest assumpte». 
«Només vaig autoritzar factures per import de 7.791,62 euros, mentre que la resta, que puja a la quantitat de 85.746,74 euros, no es corresponen amb treballs autoritzats prèviament per mi. Bona prova d’això és que aquestes factures no tenen consignació pressupostària ni estan conformades, de manera que ràpidament les vam anul·lar», afegeix. 
Lavilla compta amb el suport del seu partit. «Els primers interessats a depurar totes les responsabilitats i investigar totes les irregularitats que s’hagin pogut cometre som els membres del grup popular, el PP de Salou i l’equip de govern de l’ajuntament de Salou», assenyala Mario García, portaveu del grup municipal del partit Popular i president del PP de Salou. 
«Per això ―continua―, s’ha incoat un expedient administratiu que al seu dia va donar com a resultat l’anul·lació d’una sèrie de factures per defecte de fons i forma. A més, s’ha pres la decisió per part de la junta de govern de presentar una querella criminal contra l’exdirector de l’Escola de Comerç de Costa, a efectes de depurar també aquelles possibles responsabilitats penals a què hagués pogut incórrer». 
Demagògia política 
García critica la postura de l’oposició, que la setmana passada va exigir la dimissió de Lavilla: «Si l’oposició considera que hi ha irregularitats per part d’algun regidor, ha d’anar als jutjats i tribunals i denunciar aquests fets, però no provocar alarmisme social estèril, ni fer demagògia política sobre un tema que no ha generat cap perjudici econòmic per a les arques municipals».