divendres, 3 de maig del 2024

Marçal Curto, l’independentista amansit

 


El regidor Sebastià Domínguez, portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Salou, ha estat pare. Soci de govern de l’alcalde Pere Granados (PSC), Domínguez és responsable de Seguretat Ciutadana, entre altres càrrecs. 

Ara està de baixa per paternitat (tres mesos). El seu lloc l’ocupa el regidor Marçal Curto, company de files de Domínguez. I avui hi ha hagut junta de seguretat local, amb la qual cosa a Curto li ha tocat assistir a la reunió en lloc de Domínguez i seure a la vora de Granados.

La trobada ha comptat amb la presència de comandaments de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. A aquests últims (les forces repressores) Curto el tenia davant, al seu costat de la taula.

On són ara aquelles samarretes reivindicatives (i que Curto sempre lluïa, fins i tot als plens) que demanaven la llibertat dels presos polítics, l’autodeterminació, un estat català, que demanaven el reconeixement de Catalunya com nació plena i reclamaven el dret a decidir perquè “el futur és nostre”?

Aquestes samarretes van desaparèixer ipso facto de l’escena pública arran del pacte d’ERC amb Granados un cop celebrades les municipals de l’any passat. El sobiranisme ja és història. Bàsicament, perquè Granados mana, paga i a callar.