dijous, 14 de març del 2013

Ja costa de parir, ja...



En el tèrbol assumpte dels llibres de contes del PP, és a dir, l’adjudicació a dit a dues empreses vinculades al partit a preus desorbitats, el Diari de Tarragona s’alinea avui amb els populars. Tampoc no és la primera vegada. Destaca, per tant, que no hi va haver cap il·legalitat en l’encàrrec sinó “defectes no invalidants” els quals, segons el portaveu municipal del PP, Mario García, “no són un cas aïllat al consistori”. I menys amb ell remenant les cireres, podria haver afegit, no? Per la seva banda, el PSC manté que no hi va haver un procés net (lògic: el PP sempre fot el que li rota) i demana ​​responsabilitats polítiques. El veredicte? Bé, sembla que aquest serà un part llarg. Reprodueixo tot seguit el que escriu Javier Díaz Plaza al Diari de Tarragona d’avui:

Els tècnics de la ponència que analitza si hi va haver irregularitats en l’edició d’un llibre de contes per part de la regidoria d’Acció Social va reiterar ahir que no es va produir cap il·legalitat en el procés de contractació. «Únicament podríem parlar de defectes no invalidants, que no són un cas aïllat a l’ajuntament de Salou, sinó que han passat en altres ocasions i en altres regidories i s’ha convalidat amb posterioritat tot el procés sense cap problema», apunta el grup municipal del PP, partit del qual depèn l’àrea d’Acció Social.
L’informe emès ahir per l’interventor manifesta, de fet, que «situacions com la revisada (en referència als contes), on arriba una factura sense pressupost previ, es produeixen de tant en tant independentment que s’hagi reservat o no consignació pressupostària ».
El PP sosté per tant que les tres factures emeses —per un valor total de 8.591 euros— per sufragar el llibre s’ajusten a la llei, que estableix que en els contractes menors la tramitació de l’expedient només exigirà l’aprovació de la despesa i la incorporació a aquest de la factura corresponent.
«Les acusacions abocades contra la regidoria d’Acció Social, presidida per Pedro Lavilla, són totalment falses. Si es tracta només d’una qüestió tècnica i procedimental legal i habitual, haurà de millorar, ja que és un tema estrictament tècnic i no polític», sosté Mario García, portaveu del PP de Salou i primer tinent d’alcalde.
Zacarías Henar, portaveu del PSC de Salou, assegura, però, que la ponència «ha demostrat clarament que hi va haver irregularitats»: «Hi ha un fraccionament de factures tot i que totes van encaminades a la mateixa finalitat, l’edició del llibre, no presentar diferents pressupostos, com recomana la normativa interna de l’ajuntament, i la confirmació del crèdit és posterior a l’emissió de les factures».
Projecte editorial
El PSC insisteix, a més, que l’edició d’aquest llibre no és competència d’Acció Social sinó d’Ensenyament, cosa que nega el PP. «No es pot fer una valoració jurídica respecte a la distribució de competències entre aquestes dues àrees. La campanya és totalment vàlida, i s’ha fet com a conseqüència d’un fenomen social preocupant: la manca d’autoestima en els nens», manifesten els populars.
La ponència encara no ha conclòs, es tornarà a reunir més endavant —la data encara no està confirmada—. El PSC ha demanat informes referents al projecte editorial dels llibres de contes.