diumenge, 25 d’agost del 2013

Poker’s grava un videoclip



El grup de pop-rock reusenc Poker’s ha gravat el videoclip El dia a Cambrils, concretament a bord de la goleta Karya. El tema és el primer senzill de l’EP El sentit de la vida. A la festa musical s’hi van embarcar 51 dels seus fans. “Bé, molt bé, i tot això a què treu cap? Què cony t’has fumat, Jordi?”, us preguntareu amb raó. Doncs no, no estic col·locat, el que passa és que un dels integrants de la banda és un nebot, amb la qual cosa, ho sento Arnau, però ja estàs fitxat. Ja veuràs com a partir d’ara hi ha regidors que, quan te’ls trobis pel carrer, deixaran de saludar-te (i de subvenció municipal, ni somiar-ne!). Reprodueixo tot seguit el que publica avui Maria Vallvé al Diari de Tarragona (dalt, un moment de la gravació):

Sota un sol espaterrant, el grup de pop-rock reusenc Poker’s rebia divendres davant del port de Cambrils als seus amics per pujar a un vaixell i muntar una festa en alta mar. Rumb al sud, amb el banyador posat, cruspint-se entrepans i cervesa en mà, els joves es van anar animant-se, de manera que, tan aviat el vaixell va ancorar al mar, no van trigar a arribar els primers capbussons. No importava com. En bomba, fent tombarelles o al més pur estil palet —conegut com faletazo des que Falete el va posar de moda al programa Splah!, famosos al agua— saltaven un darrere l’altre. Mentrestant, aguantant la calor, el grup buidava de cadires la coberta de la goleta Karya amb l’ajuda d’Alan Pardines, qui s’encarregava de l’enregistrament del videoclip, i la deixaven a punt per començar a tocar.
Fans i amics es mostraven il·lusionats per participar en el rodatge del videoclip del tema El dia, el primer senzill de l’EP El sentit de la vida. Un tema alegre i enèrgic que amb el seu lema («Dia i nit ens menjarem el món com hem fet sempre, serem allò que hem volgut sempre!») traspua entusiasme i positivitat, a més de sonar amb força i resultar tremendament enganxós. El grupet de fans, que van assegurar saber-se totes les lletres, cantava amb força la tornada que, a còpia de sonar i sonar, es va gravar en la memòria de les 51 persones que estaven a la coberta, aconseguint que totes cridessin l’optimista lema a manera de cor. Fins que al final, barrejats amb el grup i en banyador, cantaven, saltaven i ballaven. Tot un gaudi, tot i que l’Emili, el Gerard, l’Arnau i el Joel suaven la cansalada vestits en el seu uniforme per tocar (camisa blanca de màniga llarga, corbata, armilla i pantalons llargs negres). Això sí, quan l’Alan (el càmera) va aconseguir totes les preses i plans que buscava per deixar-los un videoclip de categoria, elegants com estaven, els quatre Poker’s es van llançar al mar.
Donant-ho tot
Però aquí no va acabar la festa, sinó al contrari, de tornada a terra ferma es va desencadenar la rauxa. Danses lliures de vergonya es deixaven veure a la part posterior de l’embarcació.
Algú creia que era a Grease, la pel·lícula, i feia com que es pentinava amb les mans o aletejava per allà, altres seguien l’estil mainstream que combina el rítmic moviment del cos amb l’aixecament d’una mà dalt demanant guerra, mentre l’altra subjecta el got o es col·loca les ulleres de sol pseudoRay-Ban de colors fosforescents (molt de moda darrerament), mentre els més discrets ho observen de reüll i xerraven. D’aquesta manera els Poker’s van posar punt final a una jornada de treball de somni i, ja al port, es van acomiadar d’amics i d’uns fans desitjosos de veure els resultats de tot l’esforç fet en aquest rodatge.
Amb la vista posada en el següent videoclip, el grup està pensant en gravar en algun lloc emblemàtic de Reus.
Poker’s, la banda
El grup va néixer el 2008 i, després d’algun canvi, el formen Emili Llamas (veu i guitarra), és el líder del grup i, per descomptat, té do de paraula; Gerard Alcover (guitarra), confessa ser una mica tímid, però té sobrada actitud damunt de l’escenari; Arnau Marimón (baix), es va incorporar el 2012 i amb ell van arribar els primers premis: el Reussona i el Concurs de Salitja, i finalment Joel Fuguet (bateria), un tipus divertit com pocs. Tots s’han format musicalment des de la infància en centres com l’Aula de Músics de Tarragona, el Centre de Lectura de Reus o el Conservatori de Música de Vila-seca. Gràcies a això i a I’integrant dels Lax’n’Busto Jesús Rovira, productor dels dos últims treballs, i per influències de grups tan variats, com The Beatles, Queen i els Whiskyes, han aconseguit un so, el seu propi i fresc so. youtube.com/pokersband