dimarts, 8 de març del 2016

L’oposició reclama una auditoria per l’afer de la duana



Els grups municipals de Ciudadanos, PP, ERC i Guanyem (és a dir, l’oposició en bloc) presentaran aquesta setmana una moció conjunta per demanar la convocatòria urgent d’un ple extraordinari sobre l’assumpte de l’antiga duana. Segons publica avui el Diari de Tarragona, també instaran el PSC, que ha canviat de bàndol i ara és a l’equip de govern, perquè els secundi. La iniciativa té lloc després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi condemnat l’ajuntament de Salou a indemnitzar amb 3,8 milions d’euros (5,2 milions amb els interessos) a l’empresa Amsamar pels perjudicis que li va causar una modificació del pla urbanístic l’any 2003. Des d’aleshores, l’equip de govern, encapçalat pel pseudoconvergent Pere Granados, ha estat incapaç de trobar-hi una solució. L’oposició exigeix ​​una auditoria interna sobre l’assumpte.

Lamentable

“Les negociacions amb Amsamar les va portar alcaldia i volem que ens expliqui quina metodologia va emprar”, afirma Marta Cortés, portaveu de Ciudadanos. El portaveu del PP, Mario García, critica que “és lamentable que tots els veïns de Salou hàgim de fer front a una indemnització milionària a conseqüència de les decisions d’alguns polítics d’aquesta corporació, com el regidor Jesús Barragán o Granados, que ja estaven en l’equip de govern que va aprovar la modificació puntual del POUM”. 

Irresponsable

El portaveu d’ERC, Alexandre Boquet, sosté que els fets són “un exemple més de la ineptitud d’aquest equip de govern amb els grans projectes de ciutat. Se suma al fracàs del desviament del barranc de Barenys o de l’hotel previst a l’avinguda Carles Buïgas. Granados ha d’assumir la seva responsabilitat en lloc de tirar-li la culpa a Esteve Ferran [alcalde quan es va modificar el POUM fa 13 anys]. Amb la seva mala gestió està demostrant que Salou li ve gran”. Per la seva banda, Vicente Macías, portaveu de Guanyem, conclou que “volem saber bé què ha passat i estudiar l’expedient abans de posicionar-nos”. 

Està fora de lloc

El regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Antoni Brull (PSC), considera que la petició d’auditoria “està fora de lloc: fer-la seria distorsionar el procés. El jutge ha dictat una resolució i l’ajuntament l’ha d’acatar i pagar”. Brull assegura que el consistori té recursos econòmics per fer front a aquesta indemnització: “Estem preparant la liquidació del 2015 i els números són positius. Probablement, podrem pagar-la amb el romanent de tresoreria”. L’edil reconeix que haver d’abonar aquesta important quantitat de diners suposa “un forat” a les arques municipals, tot i que assenyala que “als veïns no els afectarà, no hi haurà un increment fiscal brutal”. Ai, Toni, qui t’ha vist i qui et veu...