dilluns, 10 de setembre del 2018

Granados i Albox



L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha escrit una nota al seu compte de Facebook en què mostra la seva “absoluta indignació” per la publicació en aquest bloc que Salou planteja agermanar-se amb Albox. La notícia, de caràcter satíric, va ser difosa després de l’agermanament de la nostra ciutat amb la de Calvià (Mallorca). Un acte al qual no van acudir representants de tots grups municipals ni de la qual es va informar els salouencs fins acabada la festa dels polítics, quan ja estava tot dat i beneït. Un agermanament, d’altra banda, pel qual l’Ajuntament de Calvià no va mostrar gaire entusiasme quan una setmana abans es va fer allà (més detalls aquí).




Amb el seu escrit, Granados anima als seus corifeus a esglaiar-se davant d’un possible cas de “racisme” en què incórrer aquesta publicació. I hi afegeix: “Estic absolutament indignat per aquesta forma de fer crítica despietada i perjudicial per a tot un poble només per raó de l’origen de naixement, perquè jo vaig néixer a Albox”. Fa gràcia que parli de racisme algú que, com a alcalde, sovint es comporta com un supremacista. Com a bon demagog i manipulador que és, Granados confon la part amb el tot. Igual que es creu l’amo de Salou, ell és també el poble d’Albox. I si es fa broma d’ell, aleshores s’ataca Albox. Aquesta tendència a l’egolatria i al cesarisme no és nova en ell. Sense anar més lluny, i en el cas d’Albox que ens ocupa, ha utilitzat la web municipal per informar de trobades amb els seus amics del poble amb l’excusa que es tractava una reunió cultural (ho podeu veure aquí i aquí). Fins que algú li devia dir que s’estava passant de frenada i ara aquestes reunions entre col·legues ja no apareixen com a notícia oficial. Salou planteja agermanar-se amb Albox no era més que això: una ironia sobre la personalitat egocentrista de Granados. Tant és que ens agermanem amb Calvià, amb Albox o amb la mateixa Cotxinxina. Ell, el que vol, és fer-nos ballar sempre la música que li agrada. La resta, se li’n fot!

PS: Per si no ho saps, Pere, Albox va estar sota el domini àrab. I a tu t’encanta Cala Morisca (nom del xalet de Pedrol Rius que ens ha costat 850.000 euros), on sovint hi vas a fer-te fotos.