diumenge, 25 de juliol del 2021

Un cambrilenc en els Jocs de Tòquio

 


Divendres passat van començar els Jocs Olímpics de Tòquio. No és la primera vegada que la capital del Japó és seu d’aquest esdeveniment esportiu que aplega esportistes d’arreu del món. 

També els va acollir el 1964, i aquella vegada va tenir un cambrilenc entre els membres de la selecció espanyola. Va ser el Jordi Mariné Tarés, nascut a Vinyols i els Arcs el 1941. 

El Jordi hi va participar en la prova de ciclisme en ruta. En aquells anys no hi podien competir professionals, l’esport olímpic estava reservat únicament per als amateurs. Tampoc llavors l’esport era un negoci tan fabulós gràcies als ingressos publicitaris com ho és ara. 

Mariné hi va córrer amb Merckx, Gimondi i Godefroot, entre altres monstres del moment, com a rivals. Amb tot, la prova la va guanyar l’italià Mario Zanin, seguit pel danès Kjell Rodian i el belga Walter Godefroot, davant d’un nombrós grup que va arribar a l’esprint. 

Si voleu rememorar com va ser aquella prehistòrica cursa (les bicicletes, la roba i la preparació dels ciclistes actuals es troba a anys llum d’aquells herois), el Jordi Mariné, als seus 79 anys, us ho explica molt bé en aquest curt però èpic vídeo.