dimecres, 4 d’agost del 2021

Les cadires i els para-sols donen pas a la parcel·lació de la platja

 


Mentre a Vila-seca et requisen el material i t’exposes a una multa si el vol recuperar, a Salou ocupar la platja a primera hora del matí amb cadires, para-sols o tovalloles perquè ningú et prengui el lloc no només es tolera sinó que, a sobre, ha propiciat una nova pràctica més invasora: la parcel·lació de l’arena amb l’excusa de la covid. 

El fenomen s’ha estès especialment al tram nord de la platja de Llevant, on trobar lloc a primera línia de mar resulta impossible a mig matí, quan l’espai ja ha quedat totalment reservat. Al voltant dels para-sols i les cadires buides, els usuaris dibuixen quadrants a la sorra, fins al punt que hi ha trams de platja on no es deixa ni un pam lliure. 

Són turistes nacionals, majoritàriament homes i en edat de jubilació. Aquests són, si més no, els que entren a la platja de bon matí, al voltant de les vuit, per clavar els para-sols a la sorra i col·locar les cadires buides a l’espera que arribin la resta de familiars, amics o veïns més tard. 

Per si no n’hi hagués prou, els bandarres s’organitzen perquè uns quants vigilin que no els robin el lloc fins que arribi la resta de la seva colla. Segons l’Ajuntament, no cal regular aquesta invasió de l’espai públic perquè les queixes són “esporàdiques”. (Font: Diari Més).