dissabte, 7 d’agost del 2021

Salou no requisa gandules perquè per a ganduls, ja hi són ells

 


Són les vuit del matí i, a la platja de la Pineda de Vila-seca, agents de la Policia Local s’emporten gandules i para-sols desocupats. La imatge de desenes de persones, a primera hora, plantant cadires davant del mar per reservar el lloc és freqüent a moltes platges catalanes. 

És per això que, l’any passat, l’Ajuntament va aprovar un pla d’usos de la platja per evitar que hi hagi qui reserva un espai a primera hora del matí i no l’ocupa. 

La retirada dels objectes a primera línia de mar ha agafat per sorpresa alguns dels banyistes, a qui no ha agradat gens la mesura. 

Alguns han vist com la gandula que tenien els havia desaparegut i l’han hagut d’anar a recollir a la camioneta de la brigada municipal. 

L’Ajuntament defensa que es vol evitar que, a l’única platja del municipi, s’ocupin espais sense ser-hi. 

El regidor de Serveis Generals, Seguretat i Civisme de Vila-seca, Josep Toquero, assegura que “no pots reservar-te un espai a la platja i deixar els teus estris durant un temps fins que hi vas al migdia”. (Font: TV3). 

Mentre Vila-seca aplica una mesura que molta gent aplaudeix, a Salou l’ocupació de les platges no només es tolera sinó que l’Ajuntament permet que cadascun, amb el súmmum de desvergonyiment, s’hi faci una parcel·la perquè ningí entri en un territori que es creu que és seu.