divendres, 26 de novembre del 2021

Cambrils tornarà a reviure el Setge

 


La Festa Major de la Immaculada de Cambrils recupera la processó amb les entitats festives i introdueix novetats importants en l’acte de commemoració del Setge. 

Pel que fa a la processó del 8 de desembre, una de les festivitats més esperades, i que l’any passat es va haver de suspendre, a la sortida de la missa la colla gegantera Tota l’Endenga, el ball de bastons, la colla castellera i la cobla de Ministrers tornaran a recórrer els carrers del nucli antic sense els balls finals a la plaça de l’Església per evitar aglomeracions. 

Una altra cita destacada del programa és la commemoració del setge de 1640, que canvia de format i d’emplaçament. L’acte institucional es portarà a terme el dissabte 11 de desembre a les 18 hores al pati de la Torre del Llimó, amb el públic assegut i una ubicació més recollida i còmoda que afavorirà el seguiment de les intervencions sobre aquest episodi històric. (Font: Ajuntament de Cambrils). 

A dalt, l’alcalde Oliver Klein, protagonista d’un altre setge ben sonat. Per cert, com deuen pronunciar els seus socis nyordos la paraula setge? I setze jutges d’un jutjat mengen fetge del penjat ara allotjat a la casa gran?