dijous, 25 de novembre del 2021

Quatre nous positius a l’escola Elisabeth, i ja n’hi ha 18

 


El Departament de Salut ha confirmat quatre nous casos de covid a l’escola Elisabeth de Salou, que se sumen als 14 detectats els últims dies, raó per la qual el nombre de contagis al centre escolar és ara de 18. Això sí, no hi ha nous confinats, ja que es mantenen els 112 d’ahir

Als quals cal afegir els 16 de l’Escola Internacional del Camp per un cas de coronavirus, i un altre confinat per un positiu a l’institut Marta Mata. L’altre infectat que hi havia a l’institut Jaume I ha estat donat d’alta, segons el web Traçacovid

També hi ha nous contagis escolars a Cambrils: l’escola La Bòbila ha passat d’un positiu a dos (i dos confinats), l’escola Mas Clariana, que de tres positius n’ha passat a quatre (i el mateix nombre de confinats), i l’escola d’Hostaleria, ara amb dos positius (ahir en tenia un) i dos confinats. 

Si es mira el conjunt de la població, Salou i Vila-seca són els que pitjor ho porten. A Salou el risc de rebrot ha crescut 13 punts les últimes 24 hores, situant-se en 370, i a Vila-seca, 41 punts, fins als 299. A Cambrils baixa per cinquè dia consecutiu: 225 (-23). 

La velocitat de propagació del virus més alta és la de Vila-seca (3,74, 13 centèsimes més que ahir), que continua encapçalant el rànquing de Catalunya. A Salou és de 2,49 (tres centèsimes més) i a Cambrils, d’1,24 (10 centèsimes menys). 

Paradoxalment, on s’han produït més contagis és a Cambrils: 10 de nous l’últim dia, enfront dels cinc de Vila-seca i els tres de Salou. El risc de rebrot a Catalunya és de 228 punts, més baix que a Salou i Vila-seca, i la velocitat de transmissió, d’1,37, també més baixa que a Salou i a Vila-seca, segons el portal Dades Covid.

Tot això el dia que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha validat la necessitat del certificat covid per entrar en bars, restaurants, gimnasos i residències de la gent gran a partir de demà.