divendres, 12 de novembre del 2021

Vila-seca doblega la covid

 


Evidentment que no es pot cantar victòria. Perquè qualsevol dia es pot tornar a girar la truita i sant tornem-hi! Però les dades sobre la covid a Vila-seca ja les voldria qualsevol municipi d’arreu del planeta, amb la pandèmia pràcticament desapareguda. 

El risc de rebrot (EPG) és de només un punt i la velocitat de contagi (Rt) és un irrellevant 0,01. Tampoc hi va haver ahir cap contagi de covid. Una situació que ja desitjaria, per exemple, Salou, amb un EPG de 176 punts i una Rt de 2,10. 

Pel que fa a Cambrils, més a prop de Vila-seca que de Salou, l’EPG és de 58 punts EPG, i la Rt d’1,07. La mitjana a Catalunya és de 102 i 1,48, respectivament, segons el portal Dades Covid

Als centres educatius, Vila-seca segueix la mateixa tònica: cap positiu ni cap persona confinada per Covid-19. A Salou hi ha 18 persones aïllades a l’institut Jaume I, i a Cambrils altres cinc per positius en les escoles Cambrils, Marinada, Joan Ardèvol i l’institut Ramon Berenguer IV, segons la web Traçacovid

Per descomptat que aquestes bones dades són un miratge, ja que es dona per fet una sisena onada. És qüestió de temps. De poc temps. Per sort, segurament menys virulenta que les anteriors.