divendres, 3 de desembre del 2021

Covid: 34 infectats a Cambrils i 13 a Salou en un dia

 


Feia molt de temps que no es registrava un nombre tan alt de contagis en un sol dia. Una xifra que és alarmant: 34 a Cambrils i 13 a Salou. Aquest agreujament és, fins a cert punt, lògic a la població del Baix Camp, ja que amb un risc de rebot (EPG) de 665 punts (cinc més que ahir) i una velocitat de propagació del virus (RT) de 2,46, es troba entre les més altes de Catalunya. 

Però a Salou, amb un EPG de 179 punts (deu menys que ahir) i una Rt de 0,71, molt inferior a la mitjana de Catalunya, que és de 360 ​​i 1,33, respectivament, el registre no deixa de ser sorprenent, ja que res no feia pensar, ara per ara, en aquest sobtat empitjorament de la pandèmia. 

A Vila-seca, en canvi, només hi ha hagut dos positius les últimes 24 hores. El seu EPG és de 314 punts (dos menys) i la Rt, d’1,56, una centèsima menys que ahir, segons el portal Dades Covid

Als centres educatius, l’Escola Internacional del Camp és la que surt més mal parada: hi ha 28 confinats d’un grup escolar a causa de tres positius. A l’escola Elisabeth encara hi ha 76 aïllats per 10 positius, mentre que l’escola Vora Mar manté les 50 persones en quarantena per tres positius. 

A Cambrils el panorama és pitjor: el col·legi Cardenal Vidal i Barraquer ha passat de 37 a 126 confinats, després de detectar-se quatre positius més (n’hi ha set en total). I a l’escola Mas Clariana hi han doblat les xifres: dels tres positius i tres confinats que tenien ara són sis i sis, segons la web Traçacovid

Vila-seca, de moment, aguanta. Quan es reprenguin les classes dijous vinent, probablement haurà tornat la normalitat als centres educatius. Però això encara no s’ha acabat, com bé ens estan advertint les autoritats sanitàries sense que molts no els facin gaire cas.