dimecres, 9 de març del 2022

Granados enxampa la covid

 


L’Ajuntament de Salou mai no ha donat mostres de prendre’s molt seriosament la covid. Fins al punt que els partits de l’oposició li havien demanat més d’un cop a l’alcalde, Pere Granados, més informació sobre els efectes de la pandèmia al municipi. Sobretot quan se sabia que moria gents i els nivells dinfecció estaven descontrolats.

A la qual cosa Granados els contestava: “Han vist vostès la web municipal? Perquè a baix a la dreta hi ha una finestreta que l’informa de tot”. I no era cert, ja que no explicava la realitat de Salou. 

Aquesta frivolitat de l’alcalde a lhora de prendres la pandèmia també es manifestava en actes oficials, amb Granados incomplint de vegades les instruccions donades per la Generalitat per a la prevenció del virus. 

I és que, quan li semblava, apareixia sense mascareta ni guardava la distància de seguretat interpersonal. Per sort per a ell, mai no li va passar res. Fins que avui l’Ajuntament ha informat que l’alcalde es troba en quarantena per covid. 

Granados ha enxampat el virus quan la pandèmia sembla relegada a l’oblit, quan gairebé ningú en parla. Tot i que hi segueix ben present. El risc de rebrot a Salou és de 631 punts (a partir de 100 el perill de contraure el virus és molt alt) i la velocitat de contagi (Rt) és de 0,89 (a partir d’1 el virus creix). 

La mitjana a Catalunya és de 649 punts el risc de rebrot i d’1 la Rt. A Vila-seca i Cambrils la situació epidemiològica és una mica pitjor: el risc de rebrot és de 949 punts i de 917 punts, respectivament. I la Rt, d’1,01 i d’1,05, també respectivament, segons el portal Dades Covid

Ahir amb prou feines hi va haver nous contagis a Salou (tres), davant dels 42 de Cambrils i 20 de Vila-seca. Amb això queda clar que la pandèmia segueix fent mal. 

A dalt, Granados. Per si no ho heu vist mai (cosa força improbable) és on posa “Jo”.