dissabte, 26 de març del 2022

Vila-seca, contenta de quedar-se sense la platja de la Pineda

 


El Port de Tarragona va inaugurar ahir la seva nova seu institucional, que acollirà oficines i una sala per a la gestió d’emergències. L’immoble és el mateix bloc estrambòtic construït el 1980, que després de dotze anys tancat i d’unes obres de millora s’ha tornat a obrir. 

A l’acte, presidit per lhoteler salouenc Pere Aragonès, hi va anar l’alcalde de Vila-seca, Pere Segura, qui es va mostrar orgullós de ser soci del Port: “Voldria recordar que quan el Port, al segon terç del segle XIX, va començar la seva construcció i posterior expansió va avançar fins a davant mateix de la línia de costa de Vila-seca. Això defineix Vila-seca com a ciutat plenament portuària”, va dir. (Font: Pere Segura).

Doncs maleïda la gràcia, perquè el port és precisament el causant que la Pineda, que viu del turisme, s’estigui quedant sense platja, ja que la prolongació del dic de Llevant ha comportat una alteració dels corrents marins que cada any obliga a aportar arena a la platja, amb una despesa anual de 700.000 euros. 

A més d’altres 450.000 euros destinats a reparacions de l’espigó del Racó. 

Sí, ho paga tot el Port, però allò que es fa artificialment, mai pot igualar la natura.