dijous, 30 de juny del 2022

El PSC no sap amb qui es fica al llit

 


La principal raó de pes perquè el PSC es lliuri a Pere Granados (FUPS) i el situï com a cap de llista en les pròximes municipals, malgrat no ser militant del partit, és que, segons una enquesta encarregada per ells, els regidors socialistes estan ben valorats pel conjunt de la població, però no prou per aconseguir l’alcaldia. En canvi, amb Granados al capdavant, malgrat la fugida de vots que es produiria, la batllia la tenen assegurada.

És a dir, el que importa és guanyar, i a la merda la ideologia i els principis morals. I qui no ho entengui, que desperti d’una puta vegada, que així és com va la política. Que potser els polítics no ens menteixen constantment per entrar i, un cop dins, si t’he vist, no me’n recordo?

Aquesta és la tònica general. Però el PSC hauria de tenir en compte que Granados, per a desgràcia seva, s’escapa de la normalitat. Perquè Granados, vagi a la llista que vagi, és ingovernable, fa el que li rota i punt.

N’és una prova les successives aliances amb CiU, PDECat i Junts; mai l’han pogut controlar. I molt menys aturar.

Per si no n’hi hagués prou, Granados tampoc és de fiar: va aconseguir ser alcalde el 2009 després de presentar una moció de censura contra el PSC. Amb la qual cosa dos dels prohoms de l’agrupació socialista local aleshores a lAjuntament, els actuals regidors i socis de Granados David González i Daniel López, van acabar al carrer (bé, aquest últim a loposició). On és la dignitat del PSC? O el seu fort és abaixar-se els pantalons.

Hi ha més precedents de la peculiar manera de ser de Granados: el 2011 va estar involucrat en una compra de vots que el PSC va denunciar. Aquell mandat va pactar també amb el PP repartir-se l’alcaldia per després dir-li al Mario García: “Escolta, noi, que no pot ser. Que això de ser alcalde m’ha agradat i gràcies pels serveis prestats!”.

També li va fotre el partit a Esteve Ferran de la manera més traïdora, duent-se altres regidors que si políticament eren alguna cosa (molt poca cosa, la veritat, com Granados mateix) era gràcies a Ferran.

Granados és autòcrata, desconfiat, no obeeix ningú. Enganya i busca la confrontació entre els altres perquè si hi ha maror, peix en abundor. És narcisista i es considera un déu, fins al punt que ningú no el pot reconvenir. I encara menys corregir.

Aquest és el Granados amb qui ha pactat el PSC. Ja tindran temps de conèixer-lo, ja.

I se’n penediran.

Però ja serà tard, perquè manarà ell.