dijous, 9 de juny del 2022

Granados gasta 600.000 euros en un informe que va acabar al vàter

 


L’Ajuntament de Salou ha pagat a l’empresa d’enginyeria INVALL 627.093,44 euros per la redacció el 2003 d’un projecte de desviament del tram final del barranc de Barenys que estava pressupostat a 151.620,70 euros i que no es va arribar a executar perquè el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el va anul·lar en considerar que estava mal fet. 

Això va comportar que aquests diners “s’haguessin de tirar a les escombraries”, segons va denunciar el portaveu de Cs al consistori, Pere Lluís Huguet, en el ple celebrat el 27 d’abril passat. 

Huguet va demanar explicacions a l’equip de govern per aquest nou malbaratament i va mostrar el seu estupor pel fet que els responsables municipals encara hagin tornat a INVALL 11.588,28 per la garantia presentada, quan en realitat caldria interposar-los una reclamació econòmica. 

A més, Huguet els va recordar que no és la primera vegada que llencen els diners per la tassa del vàter, tal com han fet anteriorment amb el solar de l’antiga duana o la indemnització milionària que un d’aquests caurà per les irregularitats urbanístiques a Villa Enriqueta. 

Tant l’alcalde, Pere Granados, com els regidors de Gestió del Territori, Marc Montagut, i el de Serveis Generals, Jesús Barragán, van intentar tirar pilotes fora davant la interpel·lació d’Huguet i li van assegurar que a la propera comissió li donarien explicacions detallades d’aquest sobrecost de 337.386,34 euros (el 116,46%). 

Al ple del 25 de maig passat el portaveu de Cs va tornar a preguntar sobre la qüestió perquè, un mes després, encara no li han contestat. 

Per cert, la falca de “l’informarem en la propera comissió” és habitual a l’equip de Granados. 

Volen, amb la seva peculiar noció de la transparència, que els assumptes espinosos es tractin a porta tancada i no amb llum i taquígrafs.