dissabte, 30 de juliol del 2022

Al PSC estan cagats (i Granados també)

 


Falta poc menys d’un any per a les eleccions municipals i la majoria dels partits ja han activat la maquinària electoral. El PSC no és pas una excepció i, a poc a poc, els socialistes van revelant els noms dels candidats i dels membres que integraran les llistes. Alguns casos deixen palès el viratge espanyolista de la formació de Salvador Illa, que cerca d’alimentar-se dels votants orfes de Ciutadans.

El cas més cridaner és el de Tarragona, on el PSC ha guanyat totes les eleccions d’ençà del 2007, tot i que ara governa Pau Ricomà (ERC) amb JxCat.

El candidat a la batllia serà Rubén Viñuales, que actualment és diputat al Parlament de Catalunya, després d’haver estat reclutat per Salvador Illa, que fins i tot el va incorporar en l’anomenat govern alternatiu de Catalunya com a conseller de Justícia. Abans, però, va encapçalar la llista de Ciutadans en les eleccions municipals a Tarragona (2015 i 2019), en les quals va aconseguir quatre regidors.

Un cas similar s’ha viscut a Vila-seca, on l’alcaldable serà Joan Anton Ramírez, tot i que el 2015 i el 2019 va comandar les files de Ciutadans, segons explica Vilaweb.

Tot això passa amb el suport explícit de l’exalcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, suspès de militància perquè l’han de jutjar pel cas Inipro (una trama que hauria desviat 276.000 euros de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona al PSC), i a qui a dalt se’l veu una mica cagat (o si més no, en posició, potser per donar-los força).

Qui també deu estar ben cagat és l’alcalde Pere Granados (FUPS). El PSC encara no l’ha confirmat oficialment com el seu alcaldable a Salou. Una decisió que es retarda i que si no es concreta aviat el pot deixar amb el cul enlaire.