dissabte, 30 de juliol del 2022

L’estació que l’alcalde de Salou no vol

 


Fidel a la seva política de terra cremada, el projecte d’Eix Cívic de l’alcalde de Salou, Pere Granados, preveu la demolició de l’antiga estació del ferrocarril del carrer de Carles Roig, a un centenar de metres de la que va ser estació del carrilet, que sí que es conserva però no gràcies a ell, per descomptat. 

A Cambrils, l’alcalde, Oliver Klein, també va optar per l’enderrocament. I ho va fer amb presses i sense avisar, per evitar protestes, ja que hi havia una forta oposició veïnal i els partits de l’oposició exigien mantenir-la, tal com havia promès Klein durant la campanya electoral. 

Un compromís del qual es va desdir un cop va ser nomenat alcalde, demostrant així el poc valor que té la seva paraula. 

La foto de dalt, de la Unió de Plataformes de la Mobilitat a Catalunya, és de l’antiga estació de tren de Benicàssim, reconvertida en comissaria sense perdre el seu encant històric. 

Salou bé podria seguir aquest exemple i transformar la seva estació en un nou equipament ciutadà. Es conservaria així un dels pocs vestigis patrimonials que queden del nostre passat. 

El principal obstacle perquè això pugui ser possible, però, és l’alcalde, un polític que no és de fiar (només cal seguir els plens) i que està acostumat a fer el que li sembla.