dijous, 28 de juliol del 2022

Estem governats per una classe política corrupta (i parlo de Salou)

 


El ple de l’Ajuntament de Salou celebrat ahir va deixar ben clar que estem governats per polítics corruptes. Cap retret públic de l’equip de govern a la censurable conducta de la regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, per lafer de la paella

Sabedors que l’oposició els interpel·laria (va aparcar el cotxe en una plaça reservada per a minusvàlids perquè li venia de gust menjar-se una paella, i després va pressionar el policia local perquè li tragués la multa amb l’excusa que hi havia anat a resoldre un problema de rates), la disculpa de la regidora no va tenir res de sincera. 

Al contrari, estava preparada i amb el seu no hi tinc res més a dir quedava palès que no hi havia cap sentiment de penediment. Es va limitar a dir el que els seus caps li havien dit que havia de dir. La seva resposta va ser hipòcrita. 

La corrupció té mil cares: des de l’ús il·legítim d’informació privilegiada, el suborn, el tràfic d’influències, l’evasió fiscal, les extorsions, els fraus, la malversació, la prevaricació, el caciquisme, el nepotisme, el despotisme, fins a la compra de voluntats mitjançant la publicitat. 

I totes tenen un denominador comú: l’abús del poder en benefici propi. Els nostres governants no serveixen el ciutadà, se serveixen a ells mateixos; el ciutadà, o millor dir, enganyar-lo, aprofitar-se’n, és el mitjà per aferrar-se a una cadira que per cap concepte volen deixar. I per mantenir-la, fan tot el que poden. 

No entenen quelcom tan elemental com que no són eterns. I que algun dia cauran. Per molt intocables i superiors que es creguin. 

Ahir tenien una oportunitat per demostrar una certa dosi dintegritat. Però van passar un altre cop de llarg.