dijous, 18 d’agost del 2022

Granados recorre al xantatge per imposar el seu Eix Cívic

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, és el més semblant a un nàufrag: navega sense rumb, a mercè de l’onatge, arrossegat per la ressaca (la marítima) i superat per la tempesta. 

A això cal afegir-hi la improvisació i la supèrbia que el caracteritzen com a mar de fons. Amb tots aquests elements a la vista, l’enfonsament del projecte d’Eix Cívic està garantit. És el que acostuma a passar amb els mariners d’aigua dolça. 

Prova de la seva conducta erràtica és la nota que va treure dimecres passat. L’alcalde anuncia que preveu construir 1.000 places d’aparcament al centre de Salou. Seria a través de dos pàrquings, un dels quals, de 700 places, estaria en el barri de la Salut, focus de les protestes veïnals. 

Pocs dies abans, l’Ajuntament presentava la posada en marxa d’un Pla de Mobilitat Urbana que preveu donar preferència als vianants per davant del cotxe perquè la ciutat sigui sostenible i segura. 

Com es menja això, ell que és tan donat a la golafreria? És sostenible ficar 1.000 cotxes dins de la ciutat? Segons Granados, sí. I afegeix que la construcció de l’aparcament del barri de la Salut és una condició sine qua non per tirar endavant l’Eix Cívic perquè és amb aquests ingressos que es podrà finançar. 

Diu que és això o apujar impostos. 

Xantatge pur. Granados busca deixar un llegat. Quan la millor herència que ens pot regalar és plegar. Són massa anys d’anar esgarriats.