dijous, 11 d’agost del 2022

Xoriço a la vista!

 


La tecnologia dels telescopis d’observació espacial és cada cop més avançada, i obtenim imatges dels cossos celestes amb un nivell de definició que abans hauríem somiat.

Per això, de vegades fins i tot els més experts poden confondre’s i precipitar-se a les xarxes socials. És el que li ha passat al físic francès Etienne Klein aquesta setmana a Twitter.

Klein, que no consta si és parent de l’alcalde de Cambrils, va compartir una imatge amb el text: “Foto de Pròxima Centauri, l’estrella més propera al Sol, situada a 4,2 anys llum de nosaltres. Va ser presa pel JWST. Quin nivell de detalls... Un nou món es desvetlla dia rere dia”.

El problema és que la foto que adjuntava era una rodanxa de xoriço. Després de ser advertit del seu error, Klein ho va admetre en un tuit posterior: “En vista d’alguns comentaris, em sento obligat a aclarir que aquest tuit que mostra una suposada instantània de Pròxima Centauri va ser una forma de diversió. Aprenguem a desconfiar tant dels arguments d’autoritat com de l’eloqüència espontània de certes imatges…”, en un clar avís a les notícies enganyoses. (Font: 20Minutos).

Vaja, que al final era una broma. Com a Salou, on ens estan prenent el pèl constantment. Ara dient que hi ha pressa per arreglar 40 carrers perquè s’acosten les municipals.