dimarts, 13 de setembre del 2022

Granados projecta ressorts i hotels al costat de l’Eix Cívic

 


L’alcalde de Salou, Pere Granados, no en té prou amb construir a l’antic traçat de la línia ferroviària. Una avinguda de dos quilòmetres de llargada que ell ha batejat com a Eix Cívic. També es planteja una macrooperació urbanística als terrenys que ocupa el camp de futbol. 

I per aconseguir aquest propòsit la solució que ha ideat, amb l’excusa de fer-ne un de nou, és traslladar l’estadi municipal al costat de la futura estació del ferrocarril, a l’extraradi de la ciutat. 

Així ho denuncia el portaveu de Cs a l’Ajuntament, Pere Lluís Huguet, en un article amb l’eloqüent títol Torna l’urbanisme salvatge a Salou, el qual podeu llegir en aquest enllaç

Huguet explica que l’objectiu d’aquesta nou pelotazo (el futbol de l’alcalde) és promoure ressorts turístics i hotels a l’espai que ara ocupen els camps de futbol al barri de la Salut, casualment a tocar del càmping Sangulí, el propietari del qual també aposta pel negoci hoteler.

“Per això, i només per això, es traslladen les instal·lacions esportives a un lloc ben allunyat dels possibles usuaris, i amb la increïble excusa que estaran més properes a l’estació i que això en facilitarà l’ús”. 

“Però per a ús de qui?”, es pregunta Huguet. “Dels qui vinguin a fer esport amb tren, amb els escassos trens que arriben a Salou?”, ironitza el portaveu de Cs. 

Aquests terrenys del futur camp de futbol, a més, són de titularitat privada, raó per la qual hauran de ser expropiats. 

Huguet lamenta que Granados impulsi un “urbanisme salvatge” que ja engolit la platja dels Capellans, Cala Crancs i els Pilons. 

A més de tot el totxo que preveu a l’Eix Cívic, on també propugna un urbanisme desmesurat malgrat l’oposició dels veïns.