dissabte, 17 de setembre del 2022

L’Eix Cívic tindrà un impacte negatiu a la platja de Ponent

 


La construcció de l’Eix Cívic, segons l’avantprojecte de l’alcalde de Salou, Pere Granados, tindrà un impacte negatiu a la platja de Ponent, atès que el gran volum d’habitatges previst comportarà inevitablement una afluència més gran de residents i, per tant, d’usuaris d’una platja que ja es troba en procés de regressió.

Segons els veïns del barri de la Salut, els més afectats per l’edificabilitat contemplada a l’Eix Cívic, un estudi de Greenpeace ja advertia el 2007 que la Costa Daurada seria una de les més perjudicades pel canvi climàtic. 

“Informes posteriors han ratificat aquesta tendència”, afirmen els veïns. I afegeixen. “El mateix que Greenpeace corroboren els estudis del Laboratori d’Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya”. 

I recorden que el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat recomana promoure nous models de creixement econòmic centrats en les persones i en la qualitat dels serveis, “fugint de la massificació i recuperant espais degradats”.

Encara n’hi ha més: un informe sobre l’adaptació al canvi climàtic del Ministeri de Medi Ambient apunta que “l’augment de la població, activitats i localització de béns a la costa espanyola incrementarà la vulnerabilitat del litoral”.

Els veïns conclouen que “si a això sumem un augment de població d’entre 1.200 i 1.500 persones al sector de la platja amb les edificacions de l’Eix Cívic, és obvi que estem agreujant un problema que ja és important actualment”.

Encara que, és clar, sempre hi ha algú que no se n’assabenta o no se’n vol assabentar.