dissabte, 17 de setembre del 2022

Un any de la moció de censura de Cambrils (i III)

 


L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, ha afirmat que el canvi de govern municipal que va propiciar fa un any amb la moció de censura ha estat en positiu perquè ha apropat més l’Ajuntament al ciutadà i perquè amb el suport del PSC, Cs, PP i dos regidors ressentits més ha estat capaç d’engegar diversos grans projectes pendents al municipi.

Reconeix, però, que moltes d’aquestes iniciatives ja estaven força encaminades per l’anterior govern i que la seva entrada a l’alcaldia s’ha vist afavorida per la fi de la pandèmia i el retorn d’una gran part del mercat turístic, tal com s’ha pogut comprovar aquesta temporada estiuenca. (Font: Canal Reus TV).

NMC, amb només tres regidors, era soci de govern d’ERC i Junts, però va acceptar la proposta dels partits de l’oposició unionista (els mateixos que defensen la política de les clavegueres) de tirar endavant una moció de censura contra els independentistes. 

A canvi, NMC obtindria l’alcaldia (Oliver Klein) i la primera tinença d’alcaldia (Enric Daza), un predomini polític d’NMC que només s’explica pel desig l’oposició espanyolista d’arrabassar-li al sobiranisme el govern de la ciutat.