diumenge, 18 de setembre del 2022

Oliver Klein intenta guanyar-se Junts per deixar ERC aïllada

 


Aquesta setmana, ERC i Junts han qüestionat la decència de la moció de censura presentada fa un any per NMC amb el suport incondicional del PSC, Cs, PP i dos regidors ressentits més. 

Doncs bé, en un gir inesperat, Junts s’ha desmarcat del seu portaveu, Lluís Abella, i ha publicat a les xarxes socials que en discrepa obertament: “El comitè local vol destacar que no comparteix les seves últimes declaracions”. 

Junts partia, a priori, com el gran aliat electoral d’ERC en les municipals de l’any que ve. Però els seus dirigents locals, sigui per les diferències existents amb els republicans a la política catalana o per interessos locals, no pensen com Abella. 

Aquesta setmana, la presidenta del comitè, Lluïsa Gené, va ser vista parlant una bona estona amb Enric Daza (NMC), primer tinent d’alcalde i home de confiança de Klein, en el que podria significar un canvi d’actitud i un acostament de Junts a NMC.

I altres possibles aspirants a comandar la nova etapa de Junts també són de la línia pro Klein. 

Abella ha deixat clar que no optarà al càrrec d’alcaldable. La ruptura dins del partit fa temps que es dona per feta, i a ERC li tocarà lluitar en solitari contra la resta de les forces polítiques ara representades a l’Ajuntament. 

Dit d’una altra manera: és tots contra Camí Mendoza, que repeteix com a alcaldable d’ERC.