diumenge, 18 de desembre del 2022

Estela Baeza, gran absent de la festa del Casal de la Dona

 


Ahir es va col·locar la primera pedra del Casal de la Dona. L’acte va estar presidit per l’alcalde, Pere Granados, que va estar acompanyat per alguns dels seus regidors de l’equip de govern, com ara Yeray Moreno, alcaldable del PSC, però segon en la llista electoral conjunta que FUPS i PSC tenen pactada, la qual, per descomptat, liderarà Granados.

Sorprenentment, entre les autoritats presents no hi havia la regidora de Benestar Social, Estela Baeza, que ha denunciat Yeray Moreno (i els altres companys regidors del PSC, així com membres de l’executiva local) per assetjament.

Estela Baeza va ser l’única veu discrepant de l’equip de govern davant la concepció masclista de l’alcalde amb el Casal de la Dona. Per a Granados, el centre ha de servir, entre altres coses, per impartir cursos de cuina a les dones. Com si cuinar fos una tasca exclusiva de les dones.

Fa un any, Estela Baeza va afirmar que ella no compartia aquesta visió patriarcal de la dona i que els objectius del casal serien revisats. “Com està redactat, el projecte no és l’idoni. La finalitat és fomentar la igualtat”, es va atrevir a dir.

Granados va callar, però ja vaig vaticinar llavors que Estela Baeza tenia els dies comptats. I així ha estat.

Aquesta concepció cavernícola de Granados sobre la dona no ha de sorprendre. Pel que estem veient, en matèria d’equiparació de drets de gènere, la seva mentalitat no ha variat respecte a l’època en què la televisió era en blanc i negre. 

La seva idea del feminisme és el feminisme de dretes; és a dir, la negació del feminisme. I aprofita la seva posició de poder per repartir caramels entre el Grup de Dones (que no té res de feminista i sí molt de secció femenina; on eren qual la Baeza va denunciar l’assetjament?) per utilitzar-les segons li convé i amb finalitats clarament electorals.