dissabte, 4 de febrer del 2023

De debò aquí hi ha 2.000 persones?

 


L’Ajuntament de Salou va informar ahir que 2.000 persones van gaudir de la superfesta del Cos Blanc infantil celebrada a l’envelat, “amb més de 1.000 quilos de confeti i el xou de Pep Callau!”.

El primer que em crida l’atenció és que no parlin de més de 2.000 persones, perquè ells, quan organitzen alguna cosa, sempre és més, ho fan millor i més gran que ningú.

En segon lloc, l’aforament. Sí, no negaré que l’envelat és ple. Si més no, a partir de l’escenari. Però tenint en compte com els agrada als nostres responsables municipals inflar les xifres, estirar-les, falsejar-les, presumir que ells la tenen més llarga que ningú (el cas més recent és amb el Parc de Nadal: van dir que va rebre més de 20.000 persones, moltíssimes més que els parcs de Nadal de Tarragona i Reus, per després reconèixer que només hi va haver 6.000 entrades i la resta eren acompanyants), un no pot evitar preguntar-se: hi ha realment 2.000 persones a l’envelat, tal com ens assegura l’Ajuntament?

Bé, perquè us feu una idea de quan representen 2.000 persones juntes us deixo dues fotos. Una és d’una protesta amb més de 2.000 persones en contra d’una mina a Càceres i l’altra d’una manifestació a Saragossa contra la sentència de la Manada, que va aplegar un miler de persones, la meitat que a Salou.

Després, si preguntes, potser et diuen: és que els 2.000 de Salou també inclouen els que estaven fora esperant entrar. Sí, i que la cua arribava a Cambrils.