dissabte, 25 de març del 2023

Granados sacrifica Toni Brull del capdavant de la llista del PSC

 


L’assemblea del PSC de Salou ha aprovat la llista electoral que concorrerà a les eleccions municipals del 28 de maig de la mà de l’alcalde de Salou, Pere Granados (FUPS). Els cinc primers de la llista són Pere Granados, Yeray Moreno (PSC), Julia Gómez (FUPS), Cristina Berrio (PSC) i Beatriz Morer (PSC).

Cau dels primers llocs Toni Brull (PSC), que serà el novè de la candidatura, per darrere d’Hèctor Máiquez (FUPS, al sisè lloc), Xavi Montalà (FUPS, setè) i Noelia Izquierdo (independent, però col·locada per Granados, vuitena).

Toni Brull estava cridat a ser un dels cinc primers de la llista, però el seu retorn va generar controvèrsia (per no parlar de clar rebuig) entre la nova gestora socialista, i Granados ha decidit relegar-lo a llocs de més avall.

La soledat de Toni Brull ja va quedar palesa el 14 de maig passat quan es va oficialitzar la candidatura de Sumem per Salou-PSC, una coalició electoral que va comptar amb la benedicció de Salvador Illa, primer secretari del PSC. Al Toni se’l va veure sol al Club Nàutic, on es va fer la presentació, fins al punt que confraternitzava més amb els vells amics de FUPS que amb els nous del PSC, que el consideren un polític del passat imposat per Granados.

El seu novè lloc a la llista és un cop dur i una plaça dolenta per a ells. Tant és així que si les eleccions li van malament a Granados, igual no hi entra. Si això passés, el del Toni fora un dels majors ridículs de la història política salouenca recent.

Després de Toni Brull venen Arantxa Rojí (independent però via Granados, desena), Àlex Savé (FUPS, onzè), Raül Martin (PSC, dotzè), Ruben Roig (independent via Granados, tretzè), Laura Martínez (PSC, catorzena), Sara Jenkins (FUPS, quinzena), Jordi Carbonell (FUPS, setzè), Charo García (independent via Granados, dissetena), Kevin Moreno (PSC, divuitè), Cristina Muñoz García (independent via Granados, dinovena), Pedro Madrona (FUPS, vintè) i Jesús Barragán (FUPS, vint-i-unè).

Charo García, la dissetena, és la presidenta de la Casa d’Andalusia de Tarragona i Província. És la que va protagonitzar un intercanvi de favors amb Granados: jo et munto una festa a la plaça d’Andalusia amb plantada de tarongers i la inauguració de l’estàtua d’un cavall que paguen tots els salouencs, i tu, si vols, em regales una insígnia d’or en reconeixement de tot el que faig pels andalusos i que lluiré amb molt de gust a la solapa quan em convingui.