dissabte, 29 d’abril del 2023

Al Granados, no us hi sumeu

 


Tot i que ell es considera el rei del mambo en tots els sentits, el dia que la naturalesa va procedir al repartiment de neurones no va ser molt esplèndida amb el Pere Granados. Per això les seves inversions a borsa són ruïnoses, tal com li ha passat recentment, o que com a alcalde deixi molt a desitjar, cosa que sabem prou bé els salouencs.

La seva darrera incursió en el terreny de setciències és en l’àmbit del català, on també s’ha demostrat que és una calamitat.

Només cal veure l’eslògan de campanya de Sumem per Salou-PSC per constatar una barbaritat lingüística: “Suma’t”, diuen, oblidant-se del pronom feble.

I no és que ho digui jo, sinó l’Optimot, un servei de resolució de consultes que ofereix la Secretaria de Política Lingüística conjuntament amb l’Institut d’Estudis Catalans i el Centre de Terminologia TERMCAT.

Segons expliquen, “el pronom hi és necessari en aquest cas perquè el verb sumar demana un complement de règim, i aquest complement no hi és; per tant, s’ha de representar pel pronom: Suma-t’hi”.

Es confirma novament: Granados, un home que resta. Al català i a Salou.