dissabte, 29 d’abril del 2023

Hi ha alternatives viables a l’Eix Cívic que imposa Granados

 


La xerrada informativa sobre l’Eix Cívic que ahir va tenir lloc a la Sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou va deixar ben clar que la proposta urbanística que promou l’alcalde de Salou, Pere Granados, en l’antic traçat ferroviari no és la més idònia, i que hi ha altres opcions que molt probablement satisfaran els veïns afectats. El problema és que Granados es nega a escoltar-los.

La sessió va comptar amb la presència d’unes 70 persones, la qual cosa demostra que hi ha un interès veïnal sobre un assumpte que el d’Albox pretén imposar.

Hi van intervenir Robert Casadevall, professor de Planejament Urbanístic de la Universitat Rovira i Virgili, i l’arquitecte i exregidor Antoni Pinyol.

El primer va explicar que no considera adient construir edificis en l’Eix Cívic per la manca d’espai i perquè hi ha alternatives d’aixecar-los en altres llocs, si realment calen per finançar el polèmic aparcament. Un aparcament que, d’altra banda, és inviable en el barri de la Salut perquè la zona és inundable.

Casadevall va afegir que si el que l’Ajuntament busca diners, se’n poden trobar sense haver d’assumir riscos financers. I considera que un projecte tan important com aquest s’hauria de tirar endavant pensant en el ciutadà, fent-lo més verd i deixant de banda el formigó.

A parer seu, el més raonable fora que el projecte s’inclogués en el nou pla general d’urbanisme amb què treballa l’Ajuntament, donada la importància que l’Eix Cívic tindrà per al municipi.

En resum, que hi ha altres sortides possibles que no s’han contemplat i que són millors que la via escollida per l’alcalde.

Unes opinions que coincideixen a grans trets amb l’informe de l’interventor municipal, i que Granados també ha rebutjat.