dimecres, 5 d’abril del 2023

Cada vegada és més difícil viure a Salou

 


La forta demanda de mà d’obra i la gran ocupació turística generen problemes d’habitatge a les zones més turístiques del país. És el que passa a la Costa Daurada, on alguns treballadors han de deixar els apartaments on viuen i compartir habitatge quan arrenca la temporada, o bé marxar fora del municipi on treballen.

A Salou en temporada alta els preus dels lloguers s’enfilen molt, cosa que representa un greu problema per a les persones que treballen al municipi. A l’hivern, els pisos tenen preus més baixos, però quan s’acosta l’estiu, pugen tant que aquestes famílies els han de deixar. I no sempre tenen una alternativa fàcil.

Per la subdirectora de la Càtedra Unesco Habitatge de la Universitat Rovira i Virgili, Núria Lambea Llop, aquesta situació és greu: “Aquests treballadors, a falta d’accés a un habitatge assequible i adequat a les seves necessitats, es veuen obligats, moltes vegades, a buscar aquestes solucions residencials, que tot i que no es detecten a primera vista, sí que són situacions de sensellarisme ocult”.

Una altra visió ben diferent és la de la Berta Cabré, de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de Tarragona: “Si busques treballar al costat del teu establiment hoteler, probablement tindràs una dificultat. Ara bé, estem en un territori on, a 15 minuts de distància, pots trobar habitatge bé de preu, en condicions, i pots triar i remenar”.

Però les dificultats no s’acaben aquí. Moltes vegades el problema també és de transport. No tothom té vehicle i si vens de fora t’has de moure en transport públic, gairebé inexistent, sobretot ara que no hi ha trens.

Un transport públic que tampoc és una solució per a aquests treballadors, amb horaris canviants i sovint intempestius. (Font: TV3).

Sort que el turisme genera riquesa.