dimecres, 26 d’abril del 2023

Dotze partits es presenten a les municipals del 28-M

 


Dotze formacions polítiques concorreran a les eleccions municipals del 28 de maig a Salou. És el mateix nombre de partits que en els comicis anteriors, el 2019, però hi ha notables diferències.

La llista publicada avui pel Butlletí Oficial de l’Estat és la següent: ERC, PP, Vox, Junts, Unidos Salou Acció Plural, Sumem per Salou-PSC, Cs, Assemblea per Tarragona, Sempre Salou-Ara Pacte Local, Convergents, Valents i Salou en Comú-Podem.

La novetat principal és que Junts es presenta en solitari. Als anteriors comicis la llista era conjunta amb FUPS, però el partit de Granados s’alia aquesta vegada amb el PSC.

Un altre dels aspectes a destacar és que Unidos Salou, que fins ara havia anat en solitari, ha subscrit una aliança electoral amb Acció Plural, un nou partit de l’exregidor Antoni Pinyol, qui ha pactat una llista conjunta amb el partit dels llatins.

Després hi ha Sempre Salou-Ara Pacte Local, que lidera el regidor Marc Montagut, qui s’ha hagut de buscar la vida després que Granados decidís anar aquesta vegada amb el PSC.

Convergents, hereva de CDC, és una altra formació que s’estrena, i passa el mateix amb Valents, un residu de Cs.

La campanya electoral comença el 12 de maig i durarà fins al 26 del mateix mes. El dia 27 és jornada de reflexió, i el 28 hi ha eleccions.

Uns comicis que sens dubte seran històrics, ja que marcaran el final de la nefasta era Granados, a qui, ni bojos, hem de votar.