dilluns, 24 d’abril del 2023

Els veïns de Barenys organitzen un debat obert sobre l’Eix Cívic

 


L’associació de veïns i comerciants Barenys-Platja de Ponent ha organitzat una xerrada informativa sobre l’Eix Cívic que comptarà amb la presència de tres experts en la matèria: Robert Casadevall, professor de planejament urbanístic de la Universitat Rovira i Virgili; Antonio Blasco, coordinador d’ecologia urbana del Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans, i Antoni Pinyol, arquitecte i exregidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Salou. L’acte tindrà lloc divendres que ve a les set de la tarda a la sala Mediterrània del Teatre Auditori.

L’associació convoca aquesta trobada amb professionals perquè els veïns que ho vulguin coneguin els pros i els contres de la gran avinguda que l’alcalde, Pere Granados, vol aixecar en l’antic traçat ferroviari, que tindrà dos quilòmetres de llarg, que el d’Albox es nega a consensuar.

“L’alcalde sempre intenta desacreditar-nos dient que som uns ignorants i que ens inventem coses. Que siguin, doncs, els experts els qui hi diguin la seva, atès que nosaltres no disposem dels mitjans institucionals municipals que utilitza l’alcalde per fer valer els seus interessos”, ha afirmat un portaveu de l’associació.

Entre altres “barbaritats”, com les qualifiquen els afectats, l’alcalde pretén construir un aparcament subterrani en zona inundable, a banda de diversos edificis que no ha concretat (Granados assegura que ho farà durant la campanya electoral perquè el projecte, redactat amb mitjans públics, és seu), que l’associació també rebutja, ja que reclama, en lloc seu, més zones verdes, tal com els va prometre al seu dia el mateix alcalde.