dilluns, 24 d’abril del 2023

Presumptes irregularitats de la Casa d’Andalusia esquitxen Granados

 


El Jutjat d’Instrucció número 6 de Tarragona investiga les contractacions que va fer l’Empresa de Mercats (abans Espimsa) durant el període del 2016 al 2019, és a dir, en l’anterior mandat, liderat pel PSC.

El jutge està interessat en contractes relacionats amb la Casa d’Andalusia. Els Mossos d’Esquadra han intervingut quatre expedients de contractació. La primera factura dataria del 30 d’abril del 2016 per un valor de 6.000 euros. La factura idèntica, en data i import, es va registrar l’any següent. El maig del 2018 i el 2019 l’entitat va cobrar d’Espimsa 18.000 euros i 14.999 euros, respectivament.

Tots els pagaments es van concentrar al mes de maig, cosa que deixa entreveure que el motiu de la injecció econòmica tindria a veure amb la celebració de la Fira d’Abril. (Font: Diari de Tarragona).

La presidenta de la Casa d'Andalusia és Charo García Caballero, que es presenta en el lloc dissetè de la llista de Sumem per Salou-PSC, liderada per l’alcalde Pere Granados, en les eleccions municipals del 28 de maig.

Poc abans de la seva designació, la Casa d’Andalusia va regalar el 4 de març passat una insígnia d’or a Granados en agraïment pels actes socials i culturals que organitza en favor de l’entitat.

Prèviament, el 26 de febrer, Granados i García Caballero van presidir la plantació de tarongers i la col·locació d’una escultura a la plaça d’Andalusia del municipi amb motiu del Dia d’Andalusia, el dimarts següent.

L’escultura, un cavall de ferro, va costar 13.200 euros i va ser pagada pel consistori salouenc.

A la festa també hi va assistir l’exregidor de Vila-seca Iván Navarro, que va deixar el càrrec després de descobrir-se presumptes irregularitats econòmiques a la caixa del seu partit, el PSC.

Charo García Caballero està casada amb Josep Maria Bonet, cap de gabinet de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein (Nou Moviment Ciutadà), que va obtenir l’alcaldia el setembre del 2021 gràcies a una moció de censura que va comptar amb el suport del PSC.

Bonet va ser cap de gabinet i director de comunicació de l’alcalde socialista de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros. Sota el mandat de Ballesteros, que serà jutjat per presumpta malversació en el cas Inipro, Bonet va ser gerent i director comercial de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona, ens que gestiona Tarragona Ràdio.

El seu acomiadament va costar 100.000 euros a les arques municipals.

A sota, Bonet, en primer terme, durant una romeria de la Casa d’Andalusia. A dalt, Granados i Charo García Caballero, abans que se sabés el seu fitxatge per la llista de Sumem per Salou-PSC.