divendres, 21 d’abril del 2023

Els veïns demanen la retirada immediata dels contenidors del port

 


La col·locació de vuit contenidors a la façana del port, repartits en dos grups de quatre, ha provocat una reacció en contra entre una part dels veïns i comerciants del port. Des de fa uns dies s’ha iniciat una recollida de signatures que es faran arribar a l’Ajuntament juntament amb una instància en què se’n demanarà la retirada immediata.

Els contenidors de la façana del port van aparèixer en aquest lloc poc abans dels dies festius de la Setmana Santa i de seguida van provocar l’estupefacció dels veïns, sobretot dels que viuen a la part de llevant, on es troben ubicades les dues fileres de contenidors.

Els veïns es queixen de males olors i soroll i consideren que “es desvalora la façana marítima i el passeig marítim com a reclam dels visitants i turistes”. Afegeixen que “no podem permetre que la carta de presentació i la imatge de Cambrils sigui un abocador de brossa quan existeixen alternatives més adients per col·locar els contenidors”.

Fonts municipals expliquen que aquesta distribució de contenidors “es va fer com una prova i sempre pensant que es pot corregir. No és definitiu, es va haver de prendre una solució davant l’obertura de la rambla de Jaume I, poc abans de la Setmana Santa”. “Es tracta d’un pla pilot i ara se n’estan avaluant els pros i contres”.

També puntualitzen que “a la rambla hi haurà algun contenidor més i els contenidors del carrer de Pau Casals es reubicaran”. (Font: Revista Cambrils).