divendres, 14 d’abril del 2023

La dona de Montagut es presenta a alcaldessa però de Tarragona

 


El PDECat ja hauria trobat la persona per encapçalar la seva llista a Tarragona. El partit preveu confirmar l’advocada tarragonina Maria del Mar Giné com a alcaldable de la coalició Ara Pacte Local per al 28 de maig. Maria del Mar Giné és la dona de Marc Montagut, també alcaldable del PDeCAT, en aquest cas a Salou.

Giné és la cap administrativa de l’àrea de Territori a Roda de Berà. Anteriorment, havia exercit de secretària a l’Ajuntament de la Riera de Gaià. També va ser cap dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Salou el 2009, en l’etapa posterior a la moció de censura a l’alcalde socialista, Antoni Banyeres. (Font: TAC 12).

Giné va ser contractada després que el seu home votés a favor de Pere Granados com a alcalde en contra del criteri del comitè local, però obeint ordres de CDC de Barcelona, amb qui Granados havia negociat la presentació de la moció de censura.

Això va ser el 2009. El govern municipal estava format pel tripartit del PSC-CiU-RDS que havia desbancat Esteve Ferran (FUPS). Els dos primers anys l’alcaldia eren per a Antoni Banyeres (PSC), i els dos següents per a CiU. Quan li tocava ser alcalde a Salvador Pellicé (independent per CiU), Granados, que actuava a esquenes de Ferran, va presentar la moció de censura amb el vistiplau de la direcció nacional de CDC, que no volia Pellicé com a alcalde.

La contractació de Maria del Mar Giné com a advocada de l’Ajuntament va ser considerada una gratificació extra per a Montagut, que va passar a ser primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, càrrecs que ha mantingut des d’aleshores fins ara.

Giné, en canvi, va haver de plegar del consistori el 2011. Granados la va fer fora amb l’excusa que no la volia el PP, soci de govern de Granados a canvi d’un any d’alcaldia que mai va arribar, però aquesta ja és una altra història de les innumerables malifetes de Granados.