dimarts, 25 d’abril del 2023

La llista electoral de Granados cada cop aixeca més sospites

 


Josep Maria Bonet, cap de gabinet de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i marit de la presidenta de la Casa d’Andalusia de Tarragona, Charo García Caballero, que es presenta al lloc 17 de la llista de Sumem per Salou-PSC a les municipals del 28 de maig, va ser també cap de gabinet de l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros en substitució de Gustavo Cuadrado, el qual hauria col·locat a la candidatura de Granados la tarragonina Cristina Berrio (lloc número quatre), empadronada a última hora a Salou per poder concórrer als comicis.

Les fonts consultades apunten que Granados hauria contactat amb Gustavo Cuadrado perquè aquest li obrís pas al PSC amb vista a una aliança electoral, ja que no tenia cap altre partit gran amb qui concórrer.

Tant Ballesteros com Cuadrado seran jutjats aquest any a l’Audiència de Tarragona pel cas Inipro. Amb ells s’asseuran a la banqueta set processats més. Estan acusats de delictes de prevaricació, malversació, frau, falsedat en document oficial i falsedat en document mercantil.

Amb el cas Inipro es coneix la presumpta desviació de fons públics a través de l’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona per destinar-los l’any 2010 a una campanya de promoció i accions destinades a millorar la imatge de Ballesteros.

Per part seva, el jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona investiga contractacions de l’Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives Municipals (Espimsa) del 2016 al 2019, sota el mandat de Ballesteros.

Espimsa, que ara es diu Mercats de Tarragona, va facturar a la Casa d’Andalusia 54.999 euros durant el període investigat.