dissabte, 22 d’abril del 2023

Un any de l’innecessari enderrocament exprés de l’antiga estació

 


Es compleix un any de l’enderroc exprés i sense previ avís (és a dir, amb nocturnitat i traïdoria) de l’antiga estació de trens de Cambrils. Una actuació que va portar a terme l’alcalde, Oliver Klein, malgrat l’oposició dels veïns que defensaven la preservació d’un immoble històric i en contra del que ell mateix havia promès durant la campanya electoral del 2019, en què va assegurar que volia destinar l’edifici a un ús ciutadà.

Dotze mesos després la zona continua igual, o pitjor. Segons l’alcalde, la connexió dels barris de l’Eixample i Horta de Santa Maria serà imminent i permetrà recuperar un espai per a zones verdes. Però de moment res de res.

No coincideix amb l’alcalde ERC, que afirma que si en lloc de tirar a terra l’edifici s’hagués vetllat per mantenir-lo i cuidar-lo, “avui en dia Cambrils podria tenir un espai d’ús social i cultural pel barri”.

“La mala planificació i poca coherència d’una acció precipitada no ha aportat res a la nostra vila, sinó el contrari”, afegeixen els republicans, que alerten que la cessió dels terrenys per part d’Adif al municipi pot suposar un desemborsament d’un milió d’euros. (Font: Revista Cambrils).

A sota, aspecte actual de la zona que ocupava la derruïda estació, encara pitjor que fa un any. (Foto: Lluís Rovira i Barenys).