dilluns, 8 de maig del 2023

Cambrils reconstruirà l’antiga estació perquè és patrimoni de tots

 


El ple municipal va aprovar el passat 2 de maig la modificació puntual del POUM per tal d’incloure elements de l’arquitectura contemporània al catàleg d’edificis protegits. Aquesta modificació identifica aquelles obres dels anys seixanta que tenen una particularitat arquitectònica a preservar.

La vintena d’edificis a salvaguardar són representatives del període del “desarrollismo” i la irrupció del turisme a Tarragona.

Alguns dels edificis inclosos són la urbanització Vilafortuny, construïda al voltant del Castell de Vilafortuny sota la direcció de Manuel Bladrich; els apartaments Cormorán, del mateix arquitecte; els apartaments Haus Am Meer, de Josep Ferrer Bosch; el conjunt residencial Torre de Cambrils, de Francisco Gómez de Puig i Ignacio Costa Valls, i el complex de Reus Mediterrani, de Miquel Maria Aragonès.

El portaveu de Junts, Lluís Abella, va aprofitar aquest punt de l’ordre del dia per lamentar que, en canvi, no s’hagi fet res per preservar l’antiga estació, “catalogada d’emblemàtica i d’interès històric per aquest Ajuntament”. (Font: Revista Cambrils).

Cal recordar que una de les promeses electorals de l’actual alcalde, Oliver Klein, era rehabilitar l’antiga estació pel seu valor històric i donar-li un ús ciutadà. Però un cop va obtenir el càrrec una de les primeres actuacions que va portar va ser fer just el contrari del que havia anunciat: enderrocar-la.