diumenge, 28 de maig del 2023

Klein dóna la campanada i treu un resultat històric a Cambrils

 


Oliver Klein, alcalde de Cambrils i candidat del Nou Moviment Ciutadà, ha guanyat de forma sorprenent les municipals i assoleix els millors resultats del seu partit en uns comicis locals, amb el 23,67% dels vots i sis regidors, el doble que el 2019, quan va ser la cinquena força més votada.

En segon lloc queda ERC, amb el 14,15% dels vots i tres regidors, que perd la meitat dels que tenia el 2019. Un resultat que li va permetre a Camí Mendoza ser escollida alcaldessa fins al setembre del 2021, quan Klein, sòcia de govern de la republicana, va presentar una moció de censura contra ella amb el suport del PSC, Cs, PP i dos regidors no adscrits.

El tercer lloc ha estat per al PSC, amb el 12,79% dels vots i tres regidors, raó per la qual en perd un.

Junts també ha donat la sorpresa en treure l’11,81% dels vots i tres regidors, els mateixos que ja tenia, però amb la peculiaritat que aquesta vegada l’alcaldable ha estat Enric Daza, número dos de Klein, que va deixar a última hora l’NMC per ser el candidat dels de Puigdemont.

El PP, amb el 8,19% dels vots, ha millorat resultats, ja que passa d’un a dos regidors. I a continuació ve Vox, que s’estrena al consistori amb el 7,59% dels vots i dos regidors.

També s’estrena En Comú Podem, amb el 6,25% dels vots i un regidor, mentre que Cs, que tenia quatre regidors, desapareix del mapa polític local.

La participació ha estat del 49,5%, 11,1 punts per sota respecte del 2019.

A la vista dels resultats, tot apunta a una reedició del pacte NMC-PSC-PP.