diumenge, 28 de maig del 2023

Granados guanya, però aquesta vegada Salou serà ingovernable

 


Pere Granados, alcalde Salou i candidat de Sumem per Salou-PSC, ha guanyat les municipals, però de manera molt justa, ja que només ha aconseguit el 29,54% dels vots i vuit regidors. Granados confiava que la seva aliança amb els socialistes li garantís la majoria absoluta (11 regidors), raó per la qual ara haurà de treure el talonari per aconseguir els tres regidors que li falten. Una tasca sens dubte difícil, pel fet que la resta dels partits no en volen saber res.

En segon lloc ha quedat ERC amb el 16,2% dels vots i quatre regidors, els mateixos que ja tenia. La sorpresa l’ha donat Vox, que entra al consistori per primera vegada amb força: 11,7% dels vots i tres regidors.

Al PP li ha anat bé menjar xurros i ha millorat notablement els resultats, ja que obté el 9,89% dels vots i tres regidors, davant de l’únic que tenia.

La cinquena plaça ha estat per a Sempre Salou, el partit de Marc Montagut (i conegut també com la formació dels cambrers). I és que el suport de l’oci nocturn a la llista li ha permès assolir dos regidors.

Dos regidors que són de l’òrbita de Granados; el problema és que amb deu el de Sumem no en té prou i no suma.

També s’estrena al consistori Unidos Salou Acció Plural, amb el 5,23% dels vots i un regidor. El partit dels dominicans s’ha vist beneficiat per la seva aliança amb l’exregidor Antoni Pinyol i aquesta vegada el cafè amb llet sí que ha pogut entrar al consistori.

La patacada de la jornada ha estat per a Junts, que es queda fora. De fet, tret d’enganxar uns quants cartells de la Martina la seva campanya electoral ha estat inexistent.

La participació ha estat del 48,3%, 6,8 menys que el 2019.

Granados no ho tindrà fàcil: haurà de governar en minoria, quelcom nou per a un polític egocèntric i acostumat a fer el que li dona la gana.