dijous, 1 de juny del 2023

El fracàs de la llista conjunta FUPS-PSC

 


Quan a mitjans de l’any passat va transcendir que FUPS i el PSC preparaven una llista conjunta per a les municipals de diumenge passat, es va justificar l’aliança en el fet que una enquesta elaborada pels socialistes els augurava la majoria absoluta, tot i que també vaticinava una pèrdua de vots anant-hi plegats que si tots dos partits hi concorrien per separat.

Al final, Sumem per Salou-PSC, que és com es va anomenar la candidatura liderada per Pere Granados (FUPS) i secundada per Yeray Moreno (PSC), només ha tret vuit regidors, quan la majoria absoluta està en 11 regidors. Raó per la qual han de buscar nous socis que els permetin mantenir l’alcaldia sense ensurts.

El 2019, Granados, llavors de la mà de Junts, va obtenir set regidors, i el PSC, cinc. És a dir, la suma dels dos partits (perquè van pactar governar junts) va ser de 12 regidors davant els vuit d’ara.

Per tant, han perdut quatre representants, i el PSC s’ha fotut una bona hòstia amb Granados, amb una formació trencada i sotmesa al d’Albox, que al final ha imposat la seva gent.

En resum, que sí, que Granados ha guanyat les eleccions. Però alegries, les justes, perquè els ha caigut un bon xàfec a sobre.