dijous, 8 de juny del 2023

Els sis partits que no entren a l’Ajuntament

 


Dotze partits van concórrer a les eleccions municipals del 28 de maig passat a Salou. D’aquests, només la meitat van obtenir representació: Sumem per Salou-PSC, ERC, Vox, PP, Sempre Salou-Ara Pacte Local i Unidos Salou Acció Plural.

Els que se’n van quedar fora van ser Cs (363 vots), Junts (335), En Comú Podem (254), Convergents (249), Valents (76) i Assemblea per Tarragona (74).

En el cas de Valents, com ja es va publicar, aquestes paperetes van impedir que el regidor Sergio Susín (Cs) repetís a l’Ajuntament.

En Comú Podem va perdre 106 respecte al 2019, sempre que Podem sigui equiparable a En Comú Podem, perquè amb aquestes agrupacions mous de lloc una coma i muntes el gran merder.

Pel que fa a Assemblea per Tarragona va millorar resultats respecte al 2019, però encara compta amb poc suport popular, tot i el seu compromís polític i social, que, a diferència d’altres partits, va fer públic.

Contràriament al que pensen molts, no és fàcil entrar a l’Ajuntament. Encara més: algunes formacions tenen serioses dificultats per aconseguir els 21 membres de la llista i, almenys, un reserva.

Això sí, un cop hi entres, el que costa és sortir-ne.