dissabte, 10 de juny del 2023

Klein impugna els resultats de quatre meses electorals

 


Oliver Klein esgotarà totes les opcions a la mà per mantenir l’alcaldia a Cambrils després del pacte entre ERC, PSC, Junts i En Comú Podem que l’envia a l'oposició. El seu partit, Nou Moviment Ciutadà per Cambrils (NMC), ha presentat dos recursos a la Junta Electoral de Zona de Reus per impugnar les actes de les votacions en quatre meses el 28 de maig passat. El primer va ser desestimat, però la formació municipalista ha tornat a reclamar.

Si aquesta vegada prosperés i es donessin per nul·les aquestes votacions podria produir-se una carambola i variar-ne el resultat: Activem, que es va quedar a cinc vots d’ERC per entrar a l’Ajuntament, podria aconseguir un regidor en detriment dels republicans, que passarien de quatre a tres. Això trastocaria el pacte a quatre bandes, ja que es quedaria en uns insuficients deu regidors dels 21 que té el consistori.

L’NMC al·lega que les actes d’escrutini d’aquestes taules presenten irregularitats. Assegura que “no coincideix el contingut de les actes que hi ha a cadascun dels tres sobres de documentació electoral; s’han fet correccions a les actes i el nombre de vots que hi figura excedeix el nombre d’electors censats que van votar a la mesa”.

Klein va guanyar les municipals amb sis regidors, però ERC (quatre), PSC (tres), Junts (tres) i En Comú Podem (un) van decidir aliar-se i van acordar els tres primers anys d’alcaldia per al socialista Alfredo Clúa i l’últim per a ERC, l’exalcaldessa Camí Mendoza. (Font: Diari de Tarragona).