dimecres, 14 de juny del 2023

L’escultura de la rambla de Cambrils és un homenatge a la pluja

 


La inauguració de l’escultura que ha de presidir la remodelada avinguda de Jaume I de Cambrils, obra de l’artista local David Callau, va haver de ser suspesa ahir a causa de la pluja. L’Ajuntament de la ciutat té previst celebrar l’acte aquest vespre, a dos quarts de deu de la nit. Si no plou, és clar.

No és exagerat afirmar que hi ha un estret vincle entre la rambla i els ruixats. L’any passat, per exemple, va ploure una setmana, i a conseqüència d’aquest fet tan imprevist per a l’equip de govern (que no l’havia incorporat al calendari urbanístic perquè a Cambrils es veu que no plou mai), les obres no es van poder enllestir fins al 31 de març. És a dir, fins a tres mesos més tard del 31 de desembre que inicialment havien anunciat els responsables municipals. 

I sort de l’esprint final, perquè faltava poc per a l’inici de la campanya electoral per a les municipals i aleshores les inauguracions estan prohibides!

Arran d’aquest nexe d’unió entre la rambla i la pluja, el protagonista de l’escultura que avui s’inaugurarà portarà un paraigua a la mà. I s’ha col·locat també un paraigüer al costat. Per si de cas. No sigui que avui també plogui.

Tot i que per a xàfec important, el 28-M de l’Oliver Klein (NMC), ja que l’envia a l’oposició malgrat haver liderat la força més votada en els comicis municipals. Això sí que cala.