dijous, 6 de juliol del 2023

Klein denuncia Daza davant la Fiscalia per unes obres il·legals

 


L’alcalde en funcions (de plegar), Oliver Klein, ha denunciat davant la Fiscalia a qui havia estat la seva mà dreta i regidor d’Urbanisme, Activitats i Obra Pública fins fa cinc mesos, Enric Daza. L’acusa dels presumptes delictes de prevaricació, usurpació de funcions públiques i desobediència.

Els fets estarien relacionats amb una llicència d’obra menor que Daza va atorgar el febrer passat per a la reforma parcial d’un habitatge. L’immoble, ubicat en un bloc de l’avinguda Horta de Santa Maria, és propietat del regidor, on aquest pretenia “convertir un local comercial en habitatge”.

Daza, cap de llista de Junts i integrant del pacte de govern anti-Klein, assegura que “no hi ha cap anomalia” i considera que la denúncia és un intent de desgastar el futur govern local (ERC-PSC-Junts-En Comú Podem), que demà apartarà Klein de l’alcaldia.

L’alcalde especifica que Daza va signar la concessió de la llicència el 21 de febrer, l’endemà de treure-li les competències com a regidor d’Urbanisme. “Amb això, no només usurpa funcions d’autoritat, sinó que incompleix el deure d’abstenció previst legalment”, assenyala Klein. Arran de la destitució de Daza, Klein va assumir Urbanisme.

A més, les obres s’havien iniciat amb anterioritat a la llicència, i així ho haurien fet constar diferents veïns, la comunitat de propietaris i l’administrador de finques del bloc.

El 15 de març, després d’una inspecció de l’immoble que declara la “il·legalitat” de les obres, se n’ordena la paralització. Tot i això, segons Klein, “el denunciat va desobeir aquesta ordre”. (Font: Diari de Tarragona).

Doncs si ara comença a cantar tot el que sap el Daza, l’entreteniment està assegurat a Cambrils.