dilluns, 24 de juliol del 2023

Necrològica: Jaume Gaseni Pastó

 


Ha mort Jaume Gaseni Pastó, de 88 anys. Originari de l’Ametlla de Mar, el Jaume era l’últim pescador en actiu que quedava a Salou. Bé, no ell exactament, sinó més aviat els seus dos fills, el Jaume i l’Enric.

El passat mes de març va ser homenatjat, juntament amb Joan Borràs, Rogelio Brull, Pepito Brull i Josep Maria Consarnau pel seu passat mariner.

En un article de premsa del 1987, del qual Recordant Salou no cita la font, el Jaume explicava com es feia a la mar. Cada dia, amb els seus fills. Ja aleshores eren els únics pescadors de Salou, una feina dura, malgrat que no ho sembli. I amb resultats inesperats, perquè mai sabies què podies capturar, ja que de peix cada vegada n’hi havia menys.

El Jaume explicava també que desitjava que els seus fills es dediquessin a una altra cosa, perquè la de pescar és una activitat molt sacrificada. I incerta. Però afegia tot seguit amb orgull que “si ells es volen dedicar a aquest treball, me n’alegro molt”. I sens dubte se’n va alegrar molt, perquè el Jaume i l’Enric han seguit la tradició familiar. Amb la qual cosa tots ells entren amb lletres majúscules a la història de Salou.

El funeral se celebrarà demà a les dotze del migdia al tanatori municipal. Vetlla: sala 1.