dimecres, 16 d’agost del 2023

Vila-seca pateix una plaga de paneroles

 


Amb l’arribada de l’estiu i les altes temperatures, tornen les molestes plagues d’insectes. A Vila-seca, des de fa unes setmanes, els veïns alerten d’una gran presència inusual de paneroles a l’espai públic, però també a l’interior dels domicilis. És un problema que denuncien ciutadans de diferents zones del municipi, que reclamen més accions per frenar la presència d’aquests insectes.

La falta de pluges no fa més que agreujar el problema, encara que l’Ajuntament defensa que du a terme els controls habituals i anima la ciutadania a identificar els focus de la plaga per poder actuar-hi.

La invasió es fa visible especialment quan cau la nit. “Veus que surten pels embornals i has de caminar mirant el terra perquè estan per tot arreu i algunes són molt grans”, explica un veí de l’avinguda Ramon d’Olzina. “Hem tapat tots els desguassos dels lavabos i la cuina perquè no entrin a casa, però és que es colen fins i tot per les finestres”, afegeix.

Per evitar que surtin les paneroles de les clavegueres, en alguns carrers els veïns han segellat amb cinta les tapes, cosa que tampoc ha resolt la plaga.

Per la seva banda, l’Ajuntament assegura que s’està actuant de la mateixa manera que cada any, mitjançant tractaments preventius que es concentren els mesos abans d’estiu i amb accions de reforç quan algun veí denuncia la concentració d’aquests insectes en un punt concret.

I recorda que només pot actuar a la via pública, en clavegueram, sortides de pluvials o arquetes de serveis, però no en zones privades. (Font: Diari de Tarragona).