dijous, 8 de febrer del 2024

Disputa culinària a la Festa Major d’Hivern a Salou

 


En un gir inesperat, la tradicional festa major d’hivern de Salou ha esdevingut l’epicentre d’una acalorada controvèrsia gastronòmica. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha expressat el seu malestar per l’elecció del plat principal al dinar popular de diumenge passat: fideuada en lloc de paella.

La paella, amb els seus arrossos daurats i sucosos mariscs, ha estat durant molt de temps l’emblema culinari de la capital de la Costa Daurada. Especialment als xiringuitos de la Platja Llarga. Tot i això, aquest any, l’alcalde, Pere Granados, va prendre la decisió de servir fideuada, un plat a base de fideus i mariscs, en lloc de la icònica paella. La raó? Segons fonts properes a l’Ajuntament, l’alcalde va considerar que la fideuada era una opció més lleugera i moderna per als assistents.

Però el PSC no està disposat a acceptar aquest canvi sense lluitar-hi. Argumenten que entre els seus regidors hi ha una gran experta en la matèria, Beatriz Morer, de paladar refinat i amb un coneixement profund de la cuina mediterrània. Els socialistes afirmen que la Bea hauria d’haver estat consultada abans de prendre’s una decisió tan transcendental. Per a ells, l’elecció de la fideuada és un desaire a la tradició i una ofensa als amants de la paella.

La regidora en qüestió ha declarat: “La paella és part de la nostra identitat cultural. No podem simplement rebutjar-la a favor d’una cosa més lleugera. La fideuada és deliciosa, però no és el mateix, sobretot si està ben regada amb l’oli solidari del meu marit”.

La polèmica ha dividit els habitants de Salou. Alguns aplaudeixen la iniciativa de l’alcalde en atrevir-se a canviar les regles del joc, mentre que altres s’aferren a la paella com un símbol sagrat. Les xarxes socials estan que cremen amb hashtags com #TeamPaella i #FideuàLovers. (Font. Tururut Viola News).