En
un gir inesperat, la tradicional festa major d’hivern de Salou ha esdevingut
l’epicentre d’una acalorada controvèrsia gastronòmica. El Partit dels
Socialistes de Catalunya (PSC) ha expressat el seu malestar per l’elecció del
plat principal al dinar popular de diumenge passat: fideuada en lloc de paella.
La
paella, amb els seus arrossos daurats i sucosos mariscs, ha estat durant molt
de temps l’emblema culinari de la capital de la Costa Daurada. Especialment als
xiringuitos de la Platja Llarga. Tot i això, aquest any, l’alcalde, Pere
Granados, va prendre la decisió de servir fideuada, un plat a base de fideus i
mariscs, en lloc de la icònica paella. La raó? Segons fonts properes a
l’Ajuntament, l’alcalde va considerar que la fideuada era una opció més
lleugera i moderna per als assistents.
Però
el PSC no està disposat a acceptar aquest canvi sense lluitar-hi. Argumenten
que entre els seus regidors hi ha una gran experta en la matèria, Beatriz
Morer, de paladar refinat i amb un coneixement profund de la cuina
mediterrània. Els socialistes afirmen que la Bea hauria d’haver estat
consultada abans de prendre’s una decisió tan transcendental. Per a ells,
l’elecció de la fideuada és un desaire a la tradició i una ofensa als amants de
la paella.
La
regidora en qüestió ha declarat: “La paella és part de la nostra identitat
cultural. No podem simplement rebutjar-la a favor d’una cosa més lleugera. La
fideuada és deliciosa, però no és el mateix, sobretot si està ben regada amb
l’oli solidari del meu marit”.
La polèmica ha dividit els habitants de Salou. Alguns aplaudeixen la iniciativa de l’alcalde en atrevir-se a canviar les regles del joc, mentre que altres s’aferren a la paella com un símbol sagrat. Les xarxes socials estan que cremen amb hashtags com #TeamPaella i #FideuàLovers. (Font. Tururut Viola News).